FAQ | Enqueteplein.be
+ BIG . offarchitecture . PARC . new multidisciplinary research centre .  Paris

FAQ

Verdien tot €7 per ingevulde enquete!


Veel gestelde vragen

Ik kan niet inloggen. Wat nu?

Heb je geen e-mail met login gegevens ontvangen?  Het kan zijn dat de e-mails van Enqueteplein.nl in je ongewenste e-mail postvak of spamfilter terecht zijn gekomen. Kijk daarom altijd even of je hier de e-mails terug kunt vinden.

Vraag anders een nieuw wachtwoord aan: Klik hier

 

Mag ik geld verdienen als minderjarige?

Als minderjarige is het vaak niet mogelijk om deel te nemen aan online verdienmethodes. Wel kun je vanaf 12 jaar meedoen aan online spaarprogramma’s, kun je enquêtes invullen voor geld, kun je online klusjes uitvoeren, enzovoorts. Onder online klusjes verstaan we het verzamelen van gegevens, het sorteren van foto’s, enzovoorts.

Met toestemming van je ouders worden je mogelijkheden veel groter. In dit geval kun je namelijk ook een website bouwen en hier reclame op plaatsen via affiliate marketing! Op die manier kunnen je inkomsten flink toenemen. Let wel, het is ook met toestemming van je ouders niet toegestaan om Google Adsense-advertenties te plaatsen. Je mogelijkheden blijven dus alsnog enigszins beperkt vanaf je 16e. Wel zou je ouders kunnen vragen om een account aan te maken bij Google Adsense, al is dit officieel gezien niet toegestaan.

Mag ik vanuit het buitenland online geld verdienen?

Niet alleen voor burgers in Nederland is het mogelijk om geld te verdienen met het internet. Ook wanneer je tijdelijk of blijvend in het buitenland verblijft kun je op verschillende manieren geld verdienen met activiteiten op internet. Vaak wordt zelfs niet gekeken naar je verblijfplaats als je geld wilt verdienen met internet! Denk bijvoorbeeld aan de betaalde mailtjes die naar ieder e-mailadres gestuurd worden, de mogelijkheid om pagina’s te “liken”, het uploaden van filmpjes op YouTube, enzovoorts. Het is echter niet bij alle verdienmethodes mogelijk om hieraan deel te nemen vanuit het buitenland. Kijk daarom goed naar de uitbetaalmogelijkheden die websites je bieden. Als er met een cheque of Paypal kan worden uitbetaald is een Nederlandse bankrekening niet noodzakelijk.

Mag ik zwart geld verdienen naast m’n uitkering?

Veel mensen kiezen ervoor om bepaalde inkomsten niet op te geven bij de Belastingdienst, met het risico dat zij een boete krijgen als de Belastingdienst dit opmerkt. Vaak gaat het bij zwart geld verdienen om een oppasbaantje of een andere eenmalige klus waarbij men met contant geld betaald wordt. Het spreekt voor zich dat deze manier van geld verdienen absoluut niet legaal is.

 

 

Met hoeveel wordt mijn uitkering gekort?

Het is van je huidige uitkering en inkomsten afhankelijk met hoeveel je uitkering gekort wordt nadat je de inkomsten opgegeven hebt. Wanneer je momenteel in de bijstand zit is de kans groot dat alle inkomsten die je per maand verdient van je uitkering worden gehaald. In het geval van een WW-uitkering is dit niet per definitie zo. Bij een WW-uitkering is het UWV verantwoordelijk voor het vaststellen van de hoogte van de korting op je uitkering. Ook in het geval van een WAO-uitkering wordt per individu bekeken hoeveel hij of zij gekort moet worden bij inkomsten uit online activiteiten. Over het algemeen wordt men met 70% van de extra inkomsten gekort bij een WAO- of WW-uitkering. Zo houd je netto altijd meer geld over dan als je niet zou werken.

Mag ik geld verdienen naast mijn uitkering

Wanneer je momenteel een uitkering hebt ben je verplicht om je bijverdiensten op te geven bij de Belastingdienst. De Belastingdienst bepaalt op basis van je inkomsten of je recht hebt op een uitkering. Ook kan de Belastingdienst je uitkering naar beneden bijstellen naarmate je meer gaat verdienen. De inkomsten die je met activiteiten op internet verdient dien je dus op te geven bij de Belastingdienst, zelfs als dit maar enkele tientallen euro’s is. Houd er rekening mee dat je forse boetes riskeert als je dergelijke inkomsten niet opgeeft! Daarbij word je nooit meer gekort op je uitkering, dan de inkomsten die je extra verdient.

Moet ik belasting betalen over mijn online inkomsten?

Wanneer je geld verdient met activiteiten op internet zal op een gegeven moment de vraag opspelen of je over deze inkomsten belasting moet betalen. Kortgezegd ben je bij iedere vorm van inkomen verplicht om deze inkomsten op te geven bij de Belastingdienst aan het eind van ieder jaar. In de praktijk komt het echter geregeld voor dat mensen de inkomsten die zij met hun activiteiten op internet verdienen niet opgeven. Dit komt doordat deze inkomsten bij veel online activiteiten vaak niet meer dan een paar honderd euro per jaar opleveren. Mocht de Belastingdienst toch een verklaring willen hebben voor bepaalde inkomsten, dan wordt hier in de meeste gevallen niet moeilijk over gedaan als blijkt dat dit inkomsten uit een hobby zijn. Legaal is het echter niet om dergelijke inkomsten niet op te geven!

Hoe werkt het aangeven van mijn online inkomsten?

De inkomsten die je verdient met online activiteiten, zoals gokken, het lezen van betaalde mailtjes, het “liken” van pagina’s op Facebook, enzovoorts, vallen onder Box 1 van de belastingaangifte en worden gezien als inkomsten uit overige werkzaamheden. Het is immers niet je vaste baan! Het inkomen uit deze overige werkzaamheden wordt bij de rest van je inkomsten opgeteld, waarover vervolgens een te betalen belasting wordt berekend.

Het is echter niet per definitie zo dat je over alle inkomsten uit Box 1 belasting moet betalen. In Nederland geldt namelijk een “Algemene heffingskorting”, waarmee geen enkele burger belasting hoeft te betalen over de eerste €6.440 (bron Infonu.nl) uit Box 1. Zeker wanneer je geen vaste baan hebt is de kans groot dat je niet meer dan dit minimumbedrag verdient. Juist om deze reden doet de Belastingdienst vaak niet moeilijk als je bepaalde inkomsten die je met het internet verdient niet opgeeft. Als je enkele duizenden euro’s verdient geldt dit natuurlijk niet.

Hoe kan ik meedoen?

Meedoen is eenvoudig. Als eerste dient u zich in te schrijven op onze website. Het inschrijven is makkelijk en is binnen één minuut geregeld. Bovendien is het ook nog eens gratis. Na inschrijving ontvangt u een bevestigingsmail, waarna u kunt inloggen op onze website. Vervolgens kunt u zelf de onderzoekspanels kiezen waarvan u de enquêtes wilt invullen.

Heeft u alle enquêtes al ingevuld? Geen probleem, regelmatig verschijnen er nieuwe onderzoekspanels op onze website en uiteraard houden wij u hiervan op de hoogte via de mail.

Is inschrijven en deelnemen gratis ?

Het inschrijven en deelnemen aan enquêtes is geheel gratis en verplicht u tot niets. Uitschrijven is dan ook altijd mogelijk. Verder zullen wij u nooit kosten in rekening brengen. Wij willen u juist belonen voor het geven van uw mening.

Hoe oud moet ik zijn?

Ieder onderzoekspanel stelt zijn eigen eisen wat betreft het inschrijven en deelnemen aan enquêtes. Voor de meesten geldt een minimumleeftijd van 18 jaar. Wanneer u zich inschrijft, kunt u per onderzoekpanel zien welke eisen aan deelname worden gesteld.

Wat is een online enquête ?

Online enquêtes zijn vragenlijsten die door consumenten worden ingevuld. Vaak gaan deze vragen over een product of dienst van een bedrijf. De vragenlijsten kunnen vanuit huis worden ingevuld op het internet. Door de antwoorden van de vragenlijst te analyseren weet een bedrijf hoe er door de consument over het product of dienst wordt gedacht.  Het bedrijf kan hiermee het product of zijn dienst verbeteren.

Ben ik verplicht enquêtes in te vullen ?

Uiteraard ben u niet verplicht om enquêtes in te vullen. Wel is zo, dat hoe vaker u aan een enquête deelneemt, hoe meer u verdiend. Bij Enquêteplein bepaalt u zelf wanneer u een enquête invult. U kunt namelijk inloggen waar en wanneer u het wil.

Wat zijn onderzoekspanels ?

Onderzoekpanels stellen enquêtes op in opdracht van een bedrijf  (Bijvoorbeeld de Hema) die een mening wil over één van zijn producten of diensten. Op deze manier komt het bedrijf te weten hoe de consument het product of de dienst ervaart.  Naast  onderzoek naar bestaande producten of diensten, kan een bedrijf ook onderzoeken of er behoefte is aan een nieuw product of dienst.

Hoeveel kan ik verdienen ?

U kunt tot wel €7 per ingevulde enquête verdienen.  Daarnaast kunt u waardebonnen verdienen of kans maken op mooie prijzen.

Hoe ontvang ik mijn beloning ?

Het uitkeren van uw beloning verschilt per onderzoekspanel. Vaak wordt er een spaarsysteem gehanteerd, waarbij u bij een bepaald bedrag het geld kan laten uitkeren. Waardebonnen worden vaak via de mail naar u toegestuurd.

Ik ben mijn wachtwoord vergeten, wat nu ?

Uw wachtwoord is eenvoudig op te vragen via de volgende link.

Is mijn privacy gewaarborgd?

Ja, uw privacy is bij ons gewaarborgd.  Wij gaan vertrouwelijk met uw gegevens om en zullen zonder uw toestemming geen gegevens aan derden verstrekken. Uw gegevens worden alleen door ons en door de onderzoekspanels waaraan u deelneemt bewaard.  Aanvullende informatie is te vinden in onze Privacy-voorwaarden.

Hoe kan ik mij uitschrijven voor e-mails?

Klik hier om geen e-mails meer te ontvangen van Enqueteplein.nl

Let op:  Je ontvangt geen e-mails van Enqueteplein.nl.

Hoe kan ik mijn account verwijderen?

Je account verwijderen kan via de volgende link 

Let op:  Je ontvangt geen e-mails van Enqueteplein.nl en je hebt geen toegang meer tot je account.

 

Is uw vraag nog niet beantwoord? Neem dan contact op via onze contactpagina.